PlaystationPlaystation 4Playstation 5Reviews

Review: Horizon – Forbidden West

Horizon Forbidden West review - RosesOverrated

Dat was me toch weer een avontuur!
Ik heb recent de storyline van Horizon Forbidden West uitgespeeld en damn.. wat was dat weer een goede game!
Ik heb intens genoten van het goede verhaal, de personages en de wereld waar Aloy zich in bevindt.
Waar gaat de game over en wat vind ik er verder van? Dat lees je in deze post!

Ik wil vanaf nu iedere game die ik heb afgerond op Twitch en YouTube reviewen!
Dit wordt dus mijn eerste echte review wat ik ga schrijven, benieuwd wat jullie ervan gaan vinden!

HET VERHAAL
Horizon Forbidden West vervolgt het verhaal van Aloy, een jonge jager van de Nora-stam die naar een mysterieuze grens wordt gestuurd die zich uitstrekt van Utah tot de Pacifische kust om de bron te vinden van een mysterieuze plaag die alles doodt en infecteert. Terwijl ze door de onbekende landen van het Verboden Westen dwaalt en vijandige gebieden vol gevaar tegenkomt, wordt Aloy omringd door stormen, vijanden en moordmachines, zowel nieuwe als oude. Terwijl Aloy de bredere en diepere uithoeken van het Verboden Westen probeert te verkennen, ontdekt ze een grote verscheidenheid aan ecologische ecosystemen, waaronder weelderige valleien, dorre woestijnen, besneeuwde bergen, tropische stranden en verwoeste steden zowel boven als onder water.
Forbidden West gaat verder waar Zero Dawn is gestopt.


IN EEN WOORD: WAUW: 
Het is zo knap om iets in een nieuw jasje te stoppen, maar het toch oud en vertrouwd te laten voelen!
Aloy is net zo koppig, eigenwijs maar ook strijdlustig zoals eerst, de characters in deze game zijn heel sterk, en de wereld waar je in bevind is prachtig!
Als er een counter was met dat ik zei op stream dat dit echt een hele mooie game is, dan was de teller behoorlijk hoog uitgevallen denk ik!
Het gehele plaatje is gewoon bijna perfect te noemen, en dat terwijl ze zeggen dat perfectie niet bestaat.
Wat ik zo sterk vind aan deze game is ook vooral eigenlijk het totaalplaatje, tuurlijk zijn er misschien wat schoonheidsfoutjes, maar dat evenaart elkaar echt wel!

ZOVEEL  NIEUWIGHEID
De wereld in Forbidden West voelt iets meer gevarieerder dan in Zero Dawn.
In Zero Dawn voelde het een beetje alsof je tussen zomer en winter aan het avonturieren was, terwijl in Forbidden West toch echt meer diepgang was.
Van zomer tot winter, van jungle tot uitgestorven stad, van beide voeten op de grond tot eindeloos zwemmen onder water.. Deze game had het allemaal.
En dan hebben we het nog niet eens gehad over de nieuwe wapens en nieuwe machines in deze game, want die maken de game ook echt mooi af.
Het enige waar ik heel erg aan moest wennen, was het beklimmen van bepaalde gebieden, tegelijkertijd vind ik wel dat het klimmen in de game wel is beter is ten opzichte van Zero Dawn.
Niet iedereen is het daar over eens had ik gelezen, maar ik denk dat dit een soort kwestie van smaak is.
Ook zijn er verschillende meningen over Aloy haar uiterlijk, zo zou ze in haar gezicht wat molliger eruit zien, maar ik vind dit persoonlijk wel meevallen. Het stoort in ieder geval niet, ik vind Aloy nog altijd even prachtig.

ITS YOUR OWN TYPE OF GAME
Het fijne is aan de Horizon games, is dat je zelf kiest hoe je speelt.
Als je bijvoorbeeld kijkt naar vooral de laatste 3 Tomb Raider games, dan word je telkens in actie gegooid, net bijgekomen van het een, begint het ander weer. Ik hou daar persoonlijk heel erg van, maar ik kan ook begrijpen dat het niet voor iedereen lekker speelt. In Horizon kun je kiezen of je de machines besluipt, of juist vol in actie gaat.
Ik ben iemand die meteen vol in actie gaat, en ook dus vaak doodgaat.. Maar dat zorgt wel voor hilarische momenten!

LEUK DIE POSITIVEIT, MAAR WAT ZIJN DE MINPUNTEN?
Ik heb weinig negatiefs te zeggen over deze game, het enige wat mij een beetje stoort, is dat het soms een beetje onduidelijk is waar je tegen aan kan springen om te klimmen en wat niet.
Ook vind ik het jammer dat je nu naar een werkbank moet om wapens te maken en te verbeteren. Het is wel realistisch, maar ik had liever even snel in het menu willen kijken wat ik het beste kon doen.
Ik denk wel, doordat je naar een werkbank moet, je wel je voortgang opslaat. In Zero Dawn moest ik best vaak opnieuw alles opnieuw instellen omdat ik bijvoorbeeld tijdens een Boss-battle mijn gereedschap had aangepast en telkens doodging.. En doordat ik doodging, de voorgang niet werd opgeslagen.
Dat was wel een beetje jammer, wie weet is dat wel de reden dat ze hebben gekozen voor een werkbank omdat de game zeer waarschijnlijk meteen automatisch opslaat na veranderingen.

WE GAAN IEMAND MOETEN MISSEN..
Dit jaar is op 17 maart (2023) facemodel en stemacteur Lance Reddick overleden.
Hij was facemodel en voice actor van Sylens

Sylens¬†is de¬†deuteragonist¬†van Horizon Zero Dawn en een terugkerend personage in Horizon¬†Forbidden¬†West. Hij is archeoloog en ontdekkingsreiziger en de oprichter van¬†Eclipse¬†and¬†Sons of Prometheus. Hij was diep ge√Įnteresseerd in de geschiedenis en technologie van de oude machines en werkte samen met¬†Aloy¬†om de waarheid achter de machines en het lot van de oude machines te ontdekken.

Ondanks dat hij niet heel vaak voorkomt, is hij wel heel belangrijk in de gamereeks, en het zal echt een gemis zijn om hem niet meer te zien en te horen als Sylens. Gelukkig heeft hij nog mee kunnen werken aan de DLC. Op het moment van schrijven ben ik momenteel bezig op Twitch met de DLC.
De DLC is ongeveer gelijktijdig met zijn overlijden ge-released. Ze hebben naderhand nog wel een mooi herdenkingsplekje gemaakt waar je in de DLC naar toe kan om hem te herdenken.

Het zou kunnen dat ze door middel van AI en zijn oude opnames in Motion Capture nog wel zijn stem en zijn character kunnen laten voortleven in de games, maar ik weet persoonlijk niet of ik dat wel respectvol zou vinden voor zijn familie.

Op het einde van Forbidden West, vertrekt Aloy met Sylens om op avontuur verder te gaan, dus ik ben wel benieuwd wat ze hier verder mee gaan doen.
Ik vind het echt een gemis, hij was nog maar 60 jaar en overleden aan een hartaandoening.

HOE BEOORDEEL JE DEZE GAME?
Ik geef deze game een 9,0.
Het is een heerlijke game, mooie wereld, mooie personages en de verhaallijn is geweldig!
Iedere seconden van deze game heeft mij vastgehouden en niet meer los gelaten.
De gameplay ging bij mij soms wat stroef (gemiddeld niveau) maar dat is een persoonlijke kwestie en heeft verder niet echt invloed over hoe anderen de game ervaren. Als je een Playstation hebt, raad ik zeker aan om Zero Dawn en Forbidden West te beginnen! Het is een game ervaring die je niet zou moeten missen.

Hopelijk vond je deze review leuk om te lezen, want er komt nog meer aan!

Liefs,
Sjerisa

Reageren